Kersen bewaren

Bent u een kersenliefhebber, maar krijgt u ze niet op voordat ze vergaan? Hier vindt u een aantal tips waarmee u de kersen langer goed houdt.

Koelkast

Hoe lang ze houdbaar zijn in de koelkast hangt sterk af van de soort kers. Spekkersen en knappers zijn langer goed te houden dan zachte sappige kersen, zoals de Mierlose Zwarte. Wanneer u kersen in de koelkast bewaart raden wij aan de kersen niet in de zak te laten zitten, maar in een schaaltje/ vergiet te doen.

Diepvries

De Mierlose Zwarte kunnen uitstekend worden ingevroren. Even schoonspoelen, laten drogen en de diepvries in! Verwerk ze daarna rechtstreeks uit de diepvries (dus nog bevroren) in de pannekoek, ijs etc., zo blijft het sap in de kers. Op die manier kunt u het hele jaar door blijven genieten! Spekkersen en de meeste rode kersen zijn minder geschikt voor de diepvries, deze krijgen een bruine kleur bij het ontdooien.

Inmaken

Ingemaakte kersen gaan maanden/ jaren mee. Mierlose Zwarte, Dikke Loen, Hedelfingers en Spaanse knappers zijn bij uitstek geschikt om in te maken.