Welkom op de Kersenboerderij!

Hier vindt u de authentieke hoogstam Mierlose kersen, waaronder de befaamde Mierlose Zwarte. De Kersenboerderij is een stukje Brabantse historie als laatste volwaardige hoogstamboomgaard van Mierlo. Met onze jarenlange ervaring in de kersenteelt is de gaard in topconditie en blijven we met eigen enten vernieuwen. Zo brengen we u elk jaar weer de heerlijke smaak van Mierlo met verse kersen in diverse soorten en maten.

Kersen mierlo

Naast de Mierlose Zwarte telen we een groot aantal rassen, waaronder de alom bekende Hedelfingers, heerlijk zoete en volle Dikke Loen, Hollanders en nog veel meer.

"Kersentijd, dat is weer gezond snoepen en genieten van ouderwetse streuf!"

mierlose kersen

De Kersenboerderij sinds 1979: Willy & Gina van der Linden

Hoogstambomen

De Kersenboomgaard van de Kersenboerderij aan de Eendenpoel is al decennia lang een begrip in Mierlo. De bomen kennen hun oorsprong uit de tijd dat de kersenteelt het kloppende hart van Mierlo was. De bomen van weleer zijn echter amper nog te vinden en hiermee verdween de Mierlose Zwarte uit het straatbeeld van het kersendorp.

kersenboom

Mierlose kracht van toen en nu

 

Sinds 1979 ontfermen Willy & Gina van der Linden zich over deze laatste echte hoogstamboomgaard, en met succes. De boomgaard is nog steeds in topconditie en met het oog op de toekomst wordt met eigen gekweekte aanwas de boomgaard ook voor de komende generaties in stand gehouden.

kersenboomgaard mierlo

Oude en nieuwe generaties: de Kersenboerderij denkt aan de toekomst